Hoe het bloedbad van Kent State het begin van de polarisatie van Amerika markeerde | Ohio (2024)

september 13, 2020

Hoe het bloedbad van Kent State het begin markeerde van de polarisatie van Amerika

Voor Lou Capecci klonk het kraken van de wapens van de nationale garde als meer van hetzelfde.

“Het was vrij gewoon om elke dag demonstraties te houden. De nationale garde was al een paar dagen op de campus. Ze spoten traangas midden in de menigte en mensen gooiden het terug naar hen. Toen hoorden we de schoten en aanvankelijk haalde iedereen zijn schouders op en dacht meer aan traangas, ”zei hij.

Maar de jonge student aan de Kent State University in Ohio vergiste zich.

Vandaag, vijftig jaar geleden, openden 28 soldaten het vuur op anti-Vietnamese oorlogsdemonstranten, waarbij ze 67 kogels lieten vallen in slechts 13 seconden. Vier studenten werden gedood, negen gewond en er kwam een kloof bloot in de Amerikaanse samenleving die de politiek in het Trump-tijdperk vormde.

Voor grote delen van het land was het bloedbad in Kent State een schokkende en baanbrekende gebeurtenis – Amerikaanse soldaten Het neerschieten van blanke studenten was ondenkbaar totdat het gebeurde.

Een deel van de schok voor Capecci, die wegliep van de demonstratie minuten voordat de nationale garde schoot, was dat hij dacht dat de wapens van de soldaten alleen voor de show waren.

“Niemand wist dat de nationale garde echte kogels had. We waren volledig geschokt. Het kwam nooit bij iemand op dat ze daadwerkelijk kogels zouden hebben om mensen neer te schieten. Het klinkt misschien naïef, maar daar hebben we jaren over gepraat. naderhand, “zei hij.

Het was naïef. In andere delen van het land doodde de politie Afro-Amerikanen die protesteerden voor gelijke rechten, ook op universiteitscampuss*n voor en direct na Kent State, met weinig aandacht van de televisiecameras die een verzadigingsdekking gaven leeftijd tot de dood van de blanke studenten.

Er kwam een tweede schok voor Capecci en andere anti-oorlogsdemonstranten. Een meerderheid van de Amerikanen koos de kant van de nationale garde omdat, ongeacht de gevoelens van het land over een steeds minder populaire oorlog, de demonstranten iets veel verwerpelijks waren gaan vertegenwoordigen.

Eerlijk of niet, de studenten werden steeds meer gezien als bondgenoten met geweld in een tijdperk van rellen en revolutionaire groepen, waaronder The Weathermen en een factie onder leiding van Sam Melville die tussen januari 1969 en het bloedbad van Kent State 4.330 bombardementen pleegde op federale gebouwen en bedrijven in de VS, waarbij 43 mensen omkwamen.

Die verdeeldheid werd maar al te duidelijk gemaakt toen honderden anti-oorlogsdemonstranten vier dagen na Kent State door New York City marcheerden. Een grote groep bouwvakkers beschimpten hen als anti-Amerikaans en vervolgens aangevallen met koevoeten in wat bekend werd als “The Hardhat Riot”. Tientallen raakten gewond, maar president Richard Nixon begreep het politieke voordeel van het kiezen van de kant van arbeiders tegen studenten die hij ” bums ”.

David Paul Kuhn, auteur van The Hardhat Riot: Nixon, New York City and the Dawn of the White Working Class Revolution , zei dat Amerika nog steeds leeft met de verdeeldheid die in die eerste week van mei 1970 blootgelegd werd.

“Als er een tijdperk is waarin de tribalisatie van de Het Trump-tijdperk begon, het is deze tijd, “zei hij.” Tussen Kent State en de bouwvakker heb je de beste microkosmos die er is van het begin van de polarisatie die Amerika tegenwoordig achtervolgt. ”

Eva Paterson was een Afro-Amerikaanse studentenleider tegen oorlog en burgerrechten aan de Northwestern University in Illinois, die snel opkwam als een nationale figuur voor het aanmoedigen van geweldloos protest in de nasleep van Kent State.

“De manier waarop het werd opgesteld, was de schuld van de studenten. Ik zat in een vliegtuig dat te lezen en mijn ogen gingen gewoon uit mijn hoofd, wacht, de kinderen zijn dood en je geeft ze de schuld? Maar het land was op dezelfde manier gepolariseerd als nu, hoewel Nixon een heilige lijkt vergeleken met Trump, “zei ze.

” Nadat Dr. King in april 68 was vermoord, brandden de steden. Er was veel. van geweld. Ik ken mensen die nu vooraanstaande rechtenprofessoren zijn die een gebouw in Northwestern hebben platgebrand. Ze hebben het platgebrand en ze probeerden een ander gebouw plat te branden. Studenten met geweren bij Cornell protesteerden. We voelden ons als een revolutie was duidelijk nodig. We dachten dat het aan het gebeuren was. “

De confrontatie werd in die tijd vaak als een generatiekloof beschouwd. Maar Kuhn ziet het als gedreven door een divisie waar veel Amerikanen nog minder graag over praten. dan raceklasse.

Kuhn zei dat arbeiders vaak het verzet van de studenten tegen de oorlog in Vietnam deelden, maar weinig tijd hadden voor jonge mannen die over sociale rechtvaardigheid spraken terwijl ze hun privilege gebruikten om de dienstplicht te vermijden.

“Blauwe boorden Amerikanen hielden niet van deze oorlog, maar ze hielden niet meer van de anti-oorlogsbeweging”, zei Kuhn. “Er was een frustratie bij de anti-oorlogsbeweging, over de vernedering van morele zekerheid zonder opoffering. Veel Amerikanen hadden niet het gevoel dat daar een eerlijkheid over bestond. ”

Kuhn zei dat woede over de anti-oorlogsbeweging ook doordrenkt was van jaren van frustratie over wat werd beschouwd als de afwijzing van de Amerikaanse waarden.

“Het gevoel van toen was niet alleen neerbuigendheid jegens Midden-Amerikanen zelf, maar ook hun waarden. Dat resoneert enorm met het sentiment bij de dageraad van Donald Trump en dat zal na hem bij ons zijn. ”

Capecci was een van die studenten die de tocht ontweken – samen met Bill Clinton, George W Bush, Dick Cheney en anderen in een toekomstige generatie politieke leiders links en rechts – door lid te worden van een parttime reserve-legereenheid, ook al stond hij sympathiek tegenover de anti-oorlogsinspanningen.

“Ik heb mijn belofte gedurende zes jaar in Akron kunnen vervullen in plaats van in Vietnam. We wisten dat het laatste wat je wilde, was om opgeroepen te worden, want dan zou je kanonnenvoer gaan halen, “zei hij.

Volgens Paterson waren de bouwvakkers misschien opgewonden over het falen van de studenten om te dienen, maar ze ziet politieke manipulatie door de regering-Nixon die haar zuidelijke strategie implementeerde om gedesillusioneerde democratische kiezers voor zich te winnen, een drang die geworteld is in racisme en die de Reagan-revolutie voortbracht en de weg naar Trump plaveide.

Paterson kreeg nationale erkenning toen ze voor het Congres getuigde en vervolgens in een televisiedebat verscheen met de vice-president van Nixon, Spiro Agnew, die drie jaar later werd veroordeeld voor corruptie en aftrad. Paterson legde het Congres uit wat studenten zou kunnen motiveren om gebouwen af te branden, hoewel ze was fel gekant tegen geweld. Maar haar getuigenis werd in de pers gekarakteriseerd als een rechtvaardiging voor de aanslagen. Niet lang daarna debatteerde ze over Agnew.

“Ik denk ze dachten dat ze de krik hadden geraakt pot met mij. Ik ben een zwarte vrouw met een bruine huid en een afro waarvan ze dachten dat het een gekke, radicale persoon was. Ik was niet. Agnew bleef deze knipsels tevoorschijn halen en zei: ‘Miss Paterson, u zei dat u vindt dat gebouwen moeten worden afgebrand’. En ik bleef maar zeggen, dat is niet wat ik zei. Ik zei dat ik heb uitgelegd waarom mensen dat konden doen, “zei ze.

” Dat najaar onthulden ze de zuidelijke strategie. Ik denk dat dat debat een soort kick-off moest zijn om te laten zien dat hier deze gekke mensen en deze is zwart. Je kunt de Democraten niet vertrouwen, dus kom naar de Republikeinse partij. ”

Race heeft de erfenis van Kent State ook op andere manieren gevormd. Het bloedbad was niet de eerste massale schietpartij op de campus door mannen in uniform.

Twee jaar eerder opende de politie in South Carolina het vuur op Afrikaanse Amerikaanse studenten van de staatsuniversiteit in Orangeburg protesteren tegen rassenscheiding in de stad. De politie arriveert goed bewapend, waaronder sommigen die jachtgeweren van huis meebrengen. gevuld met hagel voor het doden van herten. Ze lieten drie Afro-Amerikanen in hun tienerjaren dood en 27 andere mensen raakten gewond.

In tegenstelling tot Kent State kregen de moorden weinig aandacht in de nationale pers. Federale officieren van justitie beschuldigden negen van de politieagenten voor het gebruik van buitensporig geweld, maar ze werden vrijgesproken nadat ze beweerden dat studenten waren doodgeschoten hoewel er geen bewijs was.
De enige persoon die naar de gevangenis ging vanwege wat bekend werd als het bloedbad van Orangeburg was Cleveland Sellers, een studentenrechtenleider die in de schouder werd geschoten en later werd veroordeeld voor rellen.

Zijn zoon, Bakari Sellers, een advocaat die diende in de staatswet van South Carolina, zei dat de moorden in Orangeburg als een waarschuwing hadden kunnen worden opgevat dat het trekken van geweren op ongewapende demonstranten “nooit met goede resultaten eindigt”.

“Het bloedbad in Orangeburg was een ware tragedie”, zei hij. “Als de lessen van Orangeburg waren geleerd en het was niet verborgen, zowel door de staat South Carolina als de FBI, hadden we Kent State kunnen vermijden.”

Kent State was niet het einde van dergelijke moorden ook.

Elf dagen later vuurde de politie van Mississippi honderden schoten af op studenten van Jackson State College, waarbij er twee omkwamen en er 12 gewond raakten. De politie beweerde opnieuw onder vuur te zijn gekomen, maar federale rechercheurs vonden daar geen bewijs van.

Een presidentiële commissie die onderzoek deed naar de onrust op de campus concludeerde dat de politie-fusillade in Jackson State “een onredelijke, ongerechtvaardigde overdreven reactie was”. Maar Sellers, auteur van My Vanishing Country, zei dat die moorden grotendeels zijn vergeten vanwege wie er is omgekomen.

“Kent State is een verhaal dat mensen kennen, waarvan mensen kunnen leren, terwijl Orangeburg en Jackson, omdat ze plaatsvonden op zwarte universiteitscampuss*n, verhalen zijn dat gaat onnoemelijk ”, zei hij.

Paterson, die een opleiding tot advocaat volgde en een leven van burgerrechtenactivisme leidde, zei dat de erfenis van Kent State en de anti-oorlogsbeweging leden van een generatie radicaliseerde , de babyboomers, die tegenwoordig vaak worden verguisd omdat ze alleen voor zichzelf zijn bedoeld.

“Het was een tijd voor ons om militant te zijn en we waren militant. Als je eenmaal zoiets hebt gedaan, ben je voor altijd veranderd en heb je het gevoel dat je de staatsmacht kunt overnemen en kunt protesteren tegen de regering. Dus ik denk dat het voor sommigen van ons ons onherroepelijk heeft veranderd. Voor anderen was het maar een bliep, “zei ze.

” Er is ook een meer abstracte algemene les die ik uit de hele beweging heb gehaald. Toen ik Northwestern binnenkwam, steunde ik de oorlog volledig. , Ik luisterde naar mensen en hoorde verhalen en dacht na over statistieken en veranderde van gedachten. Daarom hoop ik dat we mensen die misschien op Obama en vervolgens op Trump hebben gestemd, van gedachten kunnen laten veranderen. Die hele ervaring bracht me ertoe te begrijpen mensen kunnen diepgewortelde opvattingen veranderen met voldoende informatie. “

Onderwerpen

  • Ohio
  • kenmerken
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen via e-mail
  • Delen op LinkedIn
  • Delen op Pinterest
  • Delen op WhatsApp
  • Delen op Messenger

admin

Hoe het bloedbad van Kent State het begin van de polarisatie van Amerika markeerde | Ohio (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Roderick King

Last Updated:

Views: 5883

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Roderick King

Birthday: 1997-10-09

Address: 3782 Madge Knoll, East Dudley, MA 63913

Phone: +2521695290067

Job: Customer Sales Coordinator

Hobby: Gunsmithing, Embroidery, Parkour, Kitesurfing, Rock climbing, Sand art, Beekeeping

Introduction: My name is Roderick King, I am a cute, splendid, excited, perfect, gentle, funny, vivacious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.